به گزارش خبرنگار آهن نیوز؛ براساس اعلام وزارت اقتصاد ارمنستان؛ شرکت ارمنی-آمریکایی GTB Steel LLC ساخت کارخانه فولاد را در «یراسخ» ارمنستان آغاز کرده است. حجم تولید سالانه این شرکت 180 هزار تن و کل ارزش سرمایه گذاری بالغ بر ۷۰ میلیون دلار است.
در حال حاضر، تقریبا ۲۰۰ نفر در ساخت و ساز آن مشارکت دارند و پس از راه اندازی این تاسیسات، تعداد کارکنان به ۱۰۰۰ نفر افزایش خواهد یافت. این وزارتخانه خاطرنشان میکند که آسیاب کارخانه ذوب خود را خواهد داشت و عمدتاً میلگرد، نبشی و لوله تولید میکند. همچنین، ذوبخانه آن مبتنی بر کوره قوس الکتریکی خواهد بود.
ارمنستان میلگرد را بیشتر از روسیه، اوکراین و ایران وارد میکند. واهان کروبیان وزیر اقتصاد این کشور میگوید: «این کارخانه از صفر ساخته میشود و مساحت آسیاب آن ۱۶۵۰۰ متر مربع است.»
این شرکت در نظر دارد سالانه ۱۲۰۰۰ تن قراضه آهنی را در کارخانه جدید در یراسخ، نزدیک مرز نخجوان فرآوری کند. البته در ۱۴ ژوئن کارگران این کارخانه مورد تیراندازی نیروهای آذربایجانی قرار گرفت و دو کارگر ساختمانی هندیتبار در این تیراندازی زخمی شدند.
تیران هاکوبیان، مدیرعامل این شرکت فولادی، اظهار کرد: ما نگران این حادثه هستیم، اما هیچ وحشتی وجود ندارد. ما در کشور مستقل ارمنستان و در فعالیتهای خود مصمم هستیم، متوقف نخواهیم شد و به کار خود ادامه خواهیم داد. هدف قرار دادن تجهیزات و کارگران به معنای آن است که آذربایجان به دنبال ایجاد اختلال در ساخت این کارخانه فولادی است.
وی ادامه داد: دلیل رفتار باکو واضح است، آنها نمیخواهند ارمنستان از نظر اقتصادی قویتر شود. کارخانه ما سرمایه گذاری نسبتاً بزرگی در اقتصاد ارمنستان خواهد داشت. پس از اتمام ساخت، این کارخانه سالانه حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن میلگرد تولید میکند و علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی، به کشورهای خاورمیانه صادرات خواهیم داشت.
GTB Steel در سال ۲۰۲۲ تاسیس و یکی از شرکتهای تابعه GTB Holdings است که ۵۰ آن متعلق به Nono Sarkisian است. پیشتر، این شرکت ارزیابی اثرات زیستمحیطی را به دولت ارمنستان ارسال و استدلال کرد که تقاضا برای محصولات فولادی، مانند میلگرد ساختمانی، در این کشور در حال افزایش است. بنابراین تولید فولاد باید داخلی داشته باشد.
ارزش صادرات غیرنفتی ایران به ارمنستان در سال ۱۴۰۱ ایران نسبت به سال قبل از آن ۶۲.۵ درصد افزایش یافت. ارزش صادرات ۴۷۸ میلیون دلار به ارمنستان بود، در حالی که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۲۹۴ میلیون دلار رسید.
گاز طبیعی مایع، میلههای آهن و فولاد، قیر، روغنهای سبک و فرآوردههای مرتبط، محصولات آهن و فولاد بدون آلیاژ، روغنهای معدنی قیری، کفپوش، کرم مایع، آلکیل بنزن خطی و میلگرد عمدهترین محصولات صادراتی ایران به ارمنستان در سال گذشته بوده است.
انتهای پیام/
نظر شما